Ανακοινώσεις

 • 10 χρόνια μετά, τιμάμε τη μνήμη του Λουκμάν
  Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργανώνουν την Τρίτη 17.1.2023 στις 17:00 εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας του Λουκμάν (Τριών Ιεραρχών 60, Άνω Πετράλωνα).
 • 78 χρόνια μετά, η Αθήνα τιμά την Ιστορία της, τιμά την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους.
  12 Οκτωβρίου 1944 η Αθήνα ξυπνάει ελεύθερη. Το αντιστασιακό κίνημα, με πρωτοπόρο τον ρόλο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, είχε καταφέρει να βάλει ένα τέλος στη ναζιστική κατοχή. Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, η Αθήνα τιμά την Ιστορία της, τιμά την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους.
 • Ανακοίνωση για την καταστολή στα Εξάρχεια
  Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας και οι Οργανώσεις Μελών Εξαρχείων και Νεάπολης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρούμε πως έστω και τώρα η διαβούλευση της κυβέρνησης με κατοίκους και φορείς της περιοχής είναι ο μόνος δρόμος αναζήτησης μιας κοινωνικά ωφέλιμης λύσης για τη χωροθέτηση ενός αναγκαίου έργου, όπως η γραμμή του μετρό. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. 
 • Μάθε πού και πώς ψηφίζεις
  Εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
 • Τιμή στους αγώνες της εργατικής τάξης | Κυριακή 1η Μαΐου στην Πλατεία του Εργάτη
  Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων, Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού), με τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας, την Κυριακή 1η Μαΐου στις 9:30 π.μ. τιμούν τους αγώνες της εργατικής τάξης και καλούν στην Πλατεία του Εργάτη (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), όπου θα κατατεθεί στεφάνι στο άγαλμα του πρωτεργάτη του πρώτου εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1893, Σταύρου Καλλέργη. Θα παραστούν βουλευτές …
 • 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 
  Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί  από τις 14 έως 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε κβον Ντο)
 • Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή!
  Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή 16.1.2022 στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας (Τριών Ιεραρχών 60, Άνω Πετράλωνα).
 • Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα
  Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και τη μεγάλη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 • Στις 20 Οκτωβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ
  Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη διερεύνηση της βαρβαρότητας και του λιντσαρίσματος.
 • Ανακοίνωση-κάλεσμα στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις
  Ένα χρόνο μετά τη λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, απομεινάρια του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής υπενθυμίζουν ότι το αυγό του φιδιού δεν εξαφανίστηκε.
 • Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας
  Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, η Αθήνα τιμά την Ιστορία της. Tιμά την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους τη 12η Οκτωβρίου 1944.
 • Οδύνη για τον χαμό της σ. Δώρας Καλλιπολίτη
  Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας για την απώλεια της Δώρας Καλλιπολίτη