Παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας 

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας έγινε την Κυριακή 7 Μαΐου σε εκδήλωση στην πλατεία Κουμουνδούρου. 
Χαιρέτισαν ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.
Την εκδήλωση παρουσίασε η γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, Νιόβη Κωνσταντακοπούλου.


Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου με αλφαβητική σειρά έκανε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας, Νίκος Κούτσης.

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντονίζει το Τμήμα Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπεύθυνη Θεματικής Πολιτισμού της Ν.Ε. Α’ Αθήνας. Σκηνοθέτις – θεατρολόγος και δρ. Αισθητικής Φιλοσοφίας με πολυετή διεθνή καλλιτεχνική διαδρομή και διακρίσεις.
 

Χριστόφορος Βερναρδάκης

Επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστημης στο ΑΠΘ, με μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Διετέλεσε αναπλ. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης την περίοδο 2015-2016 και υπουργός Επικρατείας 2016-2019. Βουλευτής της Α’ Αθήνας 2015 – 2023.
 

Σοφία Βιδάλη

Εγκληματολόγος, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Υποεπιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των Βασανιστηρίων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
 

Νίκος Βούτσης

Ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς. Αντιπρόεδρος στο πρώτο μεταδιδακτορικό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1975) και γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας από το 2012. Διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2015-2019.
 

Άννα Ελεφάντη

Hθοποιός και δραματουργός. Αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Μινωτή. Από το 2017 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Από Μηχανής» Θεάτρου.

Νάσος Ηλιόπουλος

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη». Διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αλλά και υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μαρία Κανελλοπούλου

Γνωστή ηθοποιός, αλλά και δασκάλα υποκριτικής σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Μέλος του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ. Ιστορικό στέλεχος της Αριστερά, από το 1989 μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αχαΐας 2012-2015. Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μαρία Κουβέλη

Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη για τον τομέα Δικαιοσύνης και Θεσμών. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Νικόδημος Μάινα Κινυούα 

Μετανάστης γεννημένος στην Κένυα. Ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης ASANTE, ασχολείται με τα θέματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Νίκος Μανιός

Γιατρός. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αγωνιστής, εμβληματική μορφή της αντιδικτατορικής πάλης. Συνελήφθη για τη δράση του και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Εκτοπίστηκε στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση. Γενικός γραμματέας του ΣΦΕΑ. Βουλευτής 2015-2019 στον Νομό Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Χάρις Ματσούκα

Γιατρός, διευθύντρια Αιματολογικού τμήματος νοσοκομείου Αλεξάνδρα, με συνεχή συνδικαλιστική δράση. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπεύθυνη για τον τομέα της Υγείας, πρώην Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Αναπλ. συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας.

Αντώνης Ρόμπος

Μέλος του Τομέα Δικαιωμάτων και της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Νευρολόγος ψυχίατρος, πρώην αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου και την ΠΡΑΚΣΙΣ. 

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Βουλευτής Α΄ Αθήνας από τον Ιούλιο του 2019, διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και στη συνέχεια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νίκος Φίλης

Δημοσιογράφος και ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015, διετέλεσε υπουργός Παιδείας και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Άννα Φιλίνη

Αρχιτέκτων και ζωγράφος. Αγωνίζεται με την Αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια. Μέλος του Συνασπισμού από το 1989, διετέλεσε βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ (2007-2009). Διετέλεσε επίσης επί 17 χρόνια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, μέλος του Πολιτισμικού του Οργανισμού και Πρόεδρός του το 2011.

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και αρχισυντάκτης του τμήματος Πολιτικών και Διεθνών Ειδήσεων της κυριακάτικης εφημερίδας Documento.

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Δικηγόρος. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα της Αριστεράς. Πρώην βουλεύτρια. Διετέλεσε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αντιπρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.