10 χρόνια μετά, τιμάμε τη μνήμη του Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 ο εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν, που με το ποδήλατό του ξεκίνησε για τη δουλειά του στη λαϊκή αγορά στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε κεντρικό δρόμο της γειτονιάς. Φέτος με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από αυτό το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους τιμούμε ξανά τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου, ενός μετανάστη με όνειρα, ελπίδες και στόχους ζωής που δεν πρόλαβαν να γίνουν πραγματικότητα.

Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργανώνουν την Τρίτη 17.1.2023 στις 17:00 εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας του Λουκμάν (Τριών Ιεραρχών 60, Άνω Πετράλωνα).

✊ Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στις γειτονιές μας και την πόλη μας!
Ο αγώνας ενάντια στο τέρας του φασισμού είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος. Είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για την ισότητα, για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή!