Η εκδήλωση μνήμης στα Άνω Πετράλωνα για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργάνωσαν την Κυριακή 16.1.2022 στις 12 το μεσημέρι  εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες στα Άνω Πετράλωνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους, το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι ο αγώνας ενάντια στο τέρας του φασισμού είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Α΄Αθήνας Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης, Ρήγα Αξελού, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

Παραβρέθηκαν και άφησαν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας αντιπροσωπείες της Ν.Ε. Α’ Αθήνας και των Ο.Μ. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Πόλης.

(Φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα)