Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή!

Στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Εννέα χρόνια μετά θρηνούμε ακόμα την απώλειά του, τιμούμε ξανά τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου με όνειρα, ελπίδες και στόχους ζωής που δεν πρόλαβαν να γίνουν πραγματικότητα.

Το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους στη γειτονιά των Πετραλώνων σηματοδότησε μια ιστορική τομή. Ήταν η στιγμή που ο νεοναζισμός είχε βρει τοn χώρο του στην ταλαιπωρημένη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία. Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν δεν είναι πράξεις ανάμνησης ενός ξεπερασμένου παρελθόντος.

Είναι ζωντανές πράξεις αγώνα, είναι πράξεις αντίστασης σε κάθε προσπάθεια λήθης και σχετικοποίησης του φασισμού.

Ο αγώνας ενάντια στο τέρας του φασισμού είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος. Γιατί είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για την ισότητα, για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή!

Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή 16.1.2022 στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας (Τριών Ιεραρχών 60, Άνω Πετράλωνα).