Νέα συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους

Με σύνθημα «Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους» και αίτημα να τερματιστεί η σκανδαλώδης παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ των τεσσάρων γηπέδων τένις και να επιτραπεί και πάλι η ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου το πρωί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τουρνουά τένις ελεύθερη άθλησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αττικού Άλσους.

Η συλλογικότητα «Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος» διεκδικούν τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (απόφαση Οικ. Επιτρ. 135/19-1-21), ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους και την υπογραφή νέας σύμβασης με τη ΓΓΑ και επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αθλούμενων και των κατοίκων της περιοχής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης και Θεανώ Φωτίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρίστος Καραμάνος (Δύναμη Ζωής) και Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική), η Κική Μένου (εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα), ο Βασίλης Δασκαλόπουλος (κοινοτικός σύμβουλος της 7ης Δ.Κ. με την Ανοιχτή Πόλη και εκπρόσωπος του Γκυζιακού) και Φώτης Σουρτζής (αθλούμενος στο Αττικό Άλσος).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακές σύμβουλοι με τη Δύναμη Ζωής Ελένη Βασιλοπούλου και Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, η δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Δέσποινα Αλεβυζάκη, η κοινοτική σύμβουλος της 7ης Δ.Κ. με την Ανοιχτή Πόλη, Δήμητρα Κοκκώνη, και πλήθος κόσμου από τις γειτονικές περιοχές.