«Δικαίωμα στην πολιτογράφηση για όλους/ες»

Το πρωί της Κυριακής 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα οι γραπτές εξετάσεις αλλοδαπών που ζουν και επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Εξετάσεις που μόνο αυτό τον σκοπό δεν εξυπηρετούν και μάλλον οδηγούν στον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των συνανθρώπων μας. Αυτό γίνεται ολοφάνερο τόσο από το μεγάλο βαθμό δυσκολίας της τράπεζας θεμάτων(που το πιθανότερο είναι ότι δεν θα απαντούσε το 90% των Ελλήνων), της εξεταστικής διαδικασίας, του ελέγχου γνώσεων ελληνομάθειας αλλά και από τον κόφτη λόγω εισοδήματος (8.000 ευρώ για κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία για κάθε φυσικό πρόσωπο), που δεν συγκεντρώνει το 45% των Ελλήνων.

Με πρωτοβουλία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμμετοχή της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε δεκάδες εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Α’ Αθήνας μέλη της ΝΕ και των ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν σε εξεταστικά κέντρα, συνομίλησαν με υποψήφιους και τις οικογένειές τους, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς που επέβλεπαν τις εξετάσεις.

Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για το νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ και ανήρτησαν πανό. Στη φωτογραφία η παρέμβαση στο 15 Γυμνάσιο στην Κυψέλη.

Όπως αναφέρει στη σχετική ενημέρωση ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή τη μάχη για την κατάργηση αυτών των αδίκων και ρατσιστικών κριτηρίων με στόχο μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε όλοι από αυτό!»