Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς, Δώρα Καλλιπολίτη (βίντεο)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας διοργάνωσε, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς, Δώρα Καλλιπολίτη, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναγωνιστών της Δώρας και πλήθους κόσμου στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Για τη Δώρα Καλλιπολίτη μίλησαν οι:

Φώτης Κουβέλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Βαγγέλης Γκιουγκής, πρόεδρος του ΣΦΕΑ
Αδάμ Δράγας, μέλος του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ
Χάρις Τριανταφυλλίδου, μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Αθήνας

Παρεμβάσεις έκαναν οι:

Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κώστα Μανταίος, μέλος του ΣΦΕΑ

Νώντας Παλαμάρας, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Αθήνας και συντονιστής της Ο.Μ. Γκύζη

Καλλιόπη Χαβέλα, δημοσιογράφος

Την εκδήλωση συντόνισε η αναπληρώτρια συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Αθήνας, Χάρις Ματσούκα.

Στο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν:

Δημήτρης Καρούσος, κιθάρα, φωνή
Άννα Καραγεωργιάδου, ακορντεόν, φωνή

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τζένη Αρσένη, μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ Αθήνας

Το βίντεο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς, Δώρα Καλλιπολίτη:


*Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας ευχαριστεί τη δημοσιογράφο και φίλη της Δώρας Καλλιπολίτη, Καλλιόπη Χαβέλα, την Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (Ε.Δ.Ι.Α.) και τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για την παραχώρηση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, που προβλήθηκαν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς.

*Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας ευχαριστεί τον σκηνοθέτη Χρήστο Σκούρα για την παραχώρηση του αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ του “Λαμπράκηδες” που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Η Δώρα Καλλιπολίτη διήνυσε μια μακριά αγωνιστική πορεία στην Αριστερά. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και ήταν δυναμικά παρούσα στους αγώνες για το 15% για την Παιδεία και για το 114. Κατά τη διάρκεια της χούντας εξορίστηκε στη Γυάρο και φυλακίστηκε. Τον Ιούνιο του 1969 στη «Δίκη των 17» του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 13 ετών. Αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία τον Αύγουστο του 1973. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, με διαρκή και ανιδιοτελή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.