Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αθήνας για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από της απελευθέρωση της Αθήνας:

Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, η Αθήνα τιμά την Ιστορία της. Tιμά την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους τη 12η Οκτωβρίου 1944.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών της Αντίστασης. Ανθρώπων που «διάλεξαν τον δρόμο της ζωής, κι ας υπήρχε θάνατος μέσα». Όσων πάλεψαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας. Θυμόμαστε και τιμούμε τον αποφασιστικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Δεν ξεχνάμε τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων, αλλά και την αντιφασιστική νίκη των λαών, μία νίκη που κόστισε τη ζωή και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η μνήμη είναι το όπλο μας ενάντια στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού που δεν χάνουν ευκαιρία να θυμίζουν ότι το αυγό του φιδιού δεν εξαφανίστηκε με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η αντιφασιστική πάλη είναι σήμερα και πάντα επιτακτική ανάγκη. Είναι καθήκον και προτεραιότητα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ενάντια στους νοσταλγούς του φασισμού, ενάντια στη λογική των «ίσων αποστάσεων, στην ψευδεπίγραφη θεωρία των «δύο άκρων» που δίνει άλλοθι στους εγκληματίες, ενάντια σε όσους διολισθαίνουν σε ακροδεξιά ρητορεία.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας καθημερινός και διαρκής. Στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, παντού, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ!