Οδύνη για τον χαμό της σ. Δώρας Καλλιπολίτη

Την Τρίτη 8 Ιουνίου έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσά μας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας, Δώρα Καλλιπολίτη. Παρά την οδύνη μας, συνεχίσαμε τις δράσεις μας και συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις, όπως και η ίδια θα ήθελε, καθώς ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας για την απώλεια της Δώρας Καλλιπολίτη:
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της συντρόφισσάς μας και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας, Δώρας Καλλιπολίτη.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, η Δώρα Καλλιπολίτη πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες για το 15% στην Παιδεία και του 114. Στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη, εξορίστηκε από τη χούντα στη Γυάρο. Τον Ιούνιο του 1969 στη «Δίκη των 17» του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 13 ετών. Αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία τον Αύγουστο του 1973. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.
Τα μέλη της Ν.Ε. Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της και δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό της σεμνής και πάντα ενεργής συντρόφισσάς μας. Ήταν τιμή μας που πορευτήκαμε δίπλα σε αυτή τη μαχήτρια της Αριστεράς που ήταν πάντα παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες. Η εικόνα της στο προεδρείο της τελευταίας Συνδιάσκεψης της Ν.Ε. Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα παραμείνει οδηγός στους αγώνες μας.