Κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Η μάχη για τα εργασιακά είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η «μητέρα των μαχών» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απτόητη την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους.
Το «εργασιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζει ο κ. Χατζηδάκης στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις με στόχο την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή δεκάωρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα άδειες και ρεπό, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενου και τις ανεξέλεγκτες καταχρηστικές απολύσεις με κατάργηση της υποχρέωσης επαναπρόσληψης σε περίπτωση που κριθεί δικαστικά παράνομη η απόλυση εργαζομένου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (21/4/2021), βρισκόμαστε «στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής και πολιτικής μάχης για να μην περάσει και να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, που θα διαλύσει την εργασία και θα καταρρακώσει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους»
Το μήνυμα έφτασε παντού!
ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρουΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας
Εξαιρετική ήταν η κινητοποίηση του κόμματος και η συντονισμένη προσπάθεια να προετοιμαστεί η παρουσία μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Ν.Ε. Α’ Αθήνας συμμετείχε στις προετοιμασίες και οι Ο.Μ. και τα μέλη μας έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης για το αντεργατικό νομοσχέδιο και την προπαγάνδιση της συμμετοχής μας στην Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη.
Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό που τυπώθηκε από το κόμμα αλλά και από τη Ν.Ε. Α’ Αθήνας.
Μέλη της Ν.Ε. και των Ο.Μ. της Α’ Αθήνας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε λαϊκές αγορές.